Recents in Beach

General knowledge trivia | Quiz on general knowledge


General knowledge trivia


 General knowledge trivia :-


1. When is the International Day of Non-Violence celebrated?

Ans:- 2nd October.



2. How many days did Mahatma Gandhi and his volunteers took to cover 24 mile journey from Sabarmati Ashram to Dandi?

Ans:- 24




3. Who was the youngest PM of india?

Ans:- Rajiv Gandhi.




4. Who was the first Indian woman in Space?

Ans:- Kalpana Chawla.




5. Who was the first Man to Climb Mount Everest Without Oxygen?

Ans:- Phu Dorji.



6. In which year Mahatma Gandhi was named the Man of the Year by the Time Magazine?

Ans:- 1930.



7. Who was the first Indian scientist to win a Noble prize?

Ans:- CV Raman.



8. Where is Bose institute?

Ans:- Kolkata.


9. The structure ' Hampi of chariot '  is printed on the reserve of which currency note ?

Ans:- Rs. 50 note.



10. Which country shares the shortest boundry with India ?

Ans:- Afghanistan.


11. Where was Pong Dam Lake Wildlife Sanctuary located?

Ans:- Himachal Pradesh.





Post a Comment

0 Comments