Gk questions with answers :-
1.____ was the first woman prime minister of India .
Ans:- Indira Priyadarshini Gandhi.
2. ____was the first leader of the Indian Independence Movement.
Ans:- Bal Gangadhar Tilak.
3. Who was called as "The father of the Indian unrest."
Ans:- Bal Gangadhar Tilak.
4. ____was one of the main architects of the Swadeshi movement.
Ans:- Bipin Chandra pal.
5. ____ was the first president of india from 1950 to 1962.
Ans:- Rajendra Prasad.
6. Total area of India is ______.
Ans:- 3.287 million km^2
7. The first home minister of free India was _____.
Ans:- Vallabhbhai Patel.
8. Total countries in the world is ____.
Ans:- 195
9. Total number of countries in Asia is ____.
Ans:- 48.
10. Dividing line between India and Pakistan is____.
Ans:- Redcliffe line.
0 Comments