Interesting GK questions :-
1. Which famous building in Delhi is distinguished by the renowned Mughal Gardens within its precincts ?
Ans:- Rashtrapati bhavan.
2. In which state is the hill station Mount Abu situated?
Ans:- Rajasthan.
3. In which of the following movements, did MK Gandhi give the slogan 'Do or die' ?
Ans:- Quit India Movement.
4. The hormone that regulates blood pressure is ?
Ans:- Adrenaline.
5. Who was the first secretary general of UN to get the Nobel peace prize?
Ans:- Dag Hammarskjold.
6. Birth control pills contain synthetic __ ?
Ans:- Hormones.
7. ____is the longest words that can be made using the letters only on one row of the keyboard.
Ans:- TYPEWRITER.
8. The only food that doesn't spoil is __?
Ans:- Honey.
9. The most common name in the world is____.
Ans:- Mohammad.
10. Your Heart beats over _____ times a day.
Ans:- 100000.
0 Comments