Recents in Beach

Interesting gk questions | gk questions and answer

Interesting gk questions




Interesting gk questions:-


1. Who was the first woman Governor of  India ?
Ans:- Sarojini Naidu.




2. Who was the first woman Doctor in India ?
Ans:- Kadambini Ganguli.




3. Which chief minister of Rajasthan was first to became the vice-president of India ?
Ans:- Bhairon Singh Shekhawat.





4. When were the the High Courts established in India ?
Ans:- 1861.




5. Vande Matram was first published in ___?

Ans:- Anand Math.




6. The first metal used by man was ? 
Ans:- Copper.




7. Earthquakes are caused by ?
Ans:- Volcanic eruptions.




8. According to 'Bhagavatism'  the cause of all human sins is ?
Ans:- Avidya (ignorance)





9. Who was the first Chief Justice of India after the Republic of India in 1950?
Ans:- Harilal  Jekisundas  Kania.




10. Who served as the first Vice President of India and the second President of India ?
Ans:- Sarvepalli Radhakrishnan.




11. Who was the first woman to become the President of India serving from 2007 through 2012 ?
Ans:- Pratibha Patil.




12.who was  the first home minister of free India ?
Ans:- Sardar Vallabhbhai Patel.









Post a Comment

0 Comments