Recents in Beach

Gk questions with answers |gk quiz

 Gk questions with answers :-



1.____ was the first woman prime minister of India .

Ans:- Indira Priyadarshini Gandhi.



2. ____was the first leader of the Indian  Independence Movement.

Ans:- Bal Gangadhar Tilak.



3. Who was called as "The father of the Indian unrest."

Ans:- Bal Gangadhar Tilak.




4. ____was one of the main architects of the Swadeshi movement.

Ans:- Bipin Chandra pal.



5. ____ was the first president of india from 1950 to 1962.

Ans:- Rajendra Prasad.



6. Total area of India is ______.

Ans:- 3.287 million km^2 



7. The first home minister of free India was _____.

Ans:- Vallabhbhai Patel.



8. Total countries in the world is ____.

Ans:- 195



9. Total number of countries in Asia is ____.

Ans:- 48.



10. Dividing line between India and Pakistan is____.

Ans:- Redcliffe line.


Post a Comment

0 Comments