Recents in Beach

Interesting GK questions | GK quiz





Interesting GK questions

Interesting GK questions :-


1. Which famous building in Delhi is distinguished by the renowned Mughal Gardens within its precincts ?

Ans:- Rashtrapati bhavan.



2. In which state is the hill station Mount Abu situated?

Ans:- Rajasthan.



3. In which of the following movements, did MK Gandhi give the slogan 'Do or die' ?

Ans:- Quit India Movement.



4. The hormone that regulates blood pressure is ?

Ans:- Adrenaline.



5. Who was the first secretary general of UN to get the Nobel peace prize?

Ans:- Dag Hammarskjold.



6. Birth control pills contain synthetic __ ?

Ans:- Hormones.



7. ____is the longest words that can be made using the letters only on one row of the keyboard.

Ans:- TYPEWRITER.



8. The only food that doesn't spoil is __?

Ans:- Honey.



9. The most common name in the world is____.

Ans:- Mohammad.



10. Your Heart beats over _____ times a day.

Ans:- 100000.



Post a Comment

0 Comments